Yogaevent

6-7 November  Fredag kl 16,00 – Lördag kl 16,00
Yoga retreat – Slow – FULLBOKAT

7- 8 November Lördag kl 15,30 – Söndag kl 15,30
Yoga retreat – Slow – Få platser kvar

Under ett dygn mitt i Smålands storslagna natur drar vi oss tillbaka under ett dygn i november. Det är dags att stanna upp och vänta in själen med hjälp av långa sköna yogaklasser, god mat, varma bastubad och kalla insjöbad bad. Ett retreat en reträtt från vardagens brus för återhämtning och återskapande.

Detta är din inbjudan att gå in, lära känna dig själv djupare och ta hand om ditt tempel, din mentala, emotionella och fysiska kropp. Detta dygn kräver ingen avancerad yogapraktik, Yogan passar alla åldrar och kroppar, oavsett hur länge du praktiserat tidigare. Du får hjälp att anpassa den efter dina förutsättningar.

——————————————————————————————

Kajsa Henningsson är yogaläraren och terapeuten med över 10 års erfarenhet i branschen som via egen erfarenhet fått uppleva de frigörande möjligheter som finns inom yoga och massage och nu arbetar med att förmedla dessa vidare. I sin yogaundervisning arbetar hon med tekniker från  Hatha/Vinyasa yoga och brinner extra för Yin Yoga, Yoga Nidra och Restorative yoga, meditation och pranayama. Kajsa driver företaget Rikhälsa i Växjö.

Asa herrgård ligger vacker precis intill den lilla småländska insjön och platsen är utsedd en tysta zon. Herrgården är ett klassiskt herrgårdshotell som omges av en vacker park och trolsk Smålands skog. Herrgården välkomnar oss till sin resturang där största del av råvarorna kommer från lokala gårdar, Smålands sjöar eller skog runt herrgården. Under vår vistelse kommer vi att bli bjudna på fantastisk mat.
Den mäktiga gula huvudbyggnaden byggdes under den senare delen av 1700-talet och här hittar du idag reception, restaurang och matsalar. Ner vid sjön finns badbrygga, bastu och jacuzzi.
—————————————————————
Preliminärt schema
Fredag 16,00
Incheckning och Välkomna
TE och kaffe lättare mellanmål

16,45- 18.15 LANDA
Upptäck samspelet mellan kropp och knopp i som tar dig igenom meditations och andningsövningar Så att du får möjligheten att just landa Klassen avslutas i lång och mjuk Yoga Nidra

19,00
Gemensam tre rätters lyxig vegetarisk middag
Kväll
Bastu, varma och kalla bad
(eller egen tid )

Lördag

Tid för sovmorgon, morgonpromenad eller morgonbad

8,00-10.00 Frukostbuffé

10,00 11,30 MJUKNA
Lösgör kropp och sinne från trassel så att hela du kan mjukna skimra och gnistra. En mjuk långsam och flödade hatayoga

12,00-14.00

Lunch
Egen tid för reflektion, promenad i skogen eller bara vara.

14.00-15.45  YIN – Vila

Varva ner och boosta kropp och själ med denna ljuva, mjuk yin klass. Tid att släppa tagen lada och och njuta av nuet och vilan

15,45 Namaste och tack

 

DIN INVESTERING 2195 kr
I priset ingår all Yoga, mat samt övernattning i dubbelrum (enkelrumstillägg 350 Kr)

Boka din plats till kajsa@rikhalsa.se

För frågor maila till kajsa@rikhalsa.se

 

Facebook -Rikhälsa
– Asa Herrgård
Instagram @rikhalsakajsa

Ser fram emot att möta DIG
Med Kärlek Kajsa

Lymfan, Andningen och livet 

Tisdagen 27/10  17,15-19.15
Trött, stel, svullen eller har du någon form av värk i kroppen. Lymfsystemet är en stor del av vårt immunsystem som avlägsnar slagg från våra celler och hjälper till att försvara oss mot infektioner och stress. Lär dig ta hand om ditt lymfsystem på bästa sätt. Tillsammans med andningstekniker, yogans rörelser och egenmassage kommer du att lära dig hur på ett bra sätt stimulerar ditt lymfsystem på bästa sätt. På så vis kan finna livsstil för ett välmående lymfsystem, en friare kropp och ett starkare immunförsvar.
Din investering 399 kr
( i priset ingår en lymfolja)
Boka din plats till Kajsa@rikhalsa.se

December VILA

Låt decembers bli en tid för vila och återhämtning för kropp och själ. Under tre onsdagar bjuder jag in dig till att pausa och vila. Du kommer bli guidad genom mjuka övningar med syfte att varva ner stress och spänningar i kroppen för att successivt landa på bolster, filtar och kuddar in i en aktiv, djup vila med en avslutande liggande Yoga Nidra meditation. Du kommer garanterat tillbaka upp från mattan med klarare sinne och lugn.
Din investering 3 x 90 min 650 kr
1 x 90 250 kr
2 dec , 9 dec och 16 dec

Boka till kajsa@rikhalsa.se

 

Restorative Yoga & Reiki Healing

Datum kommer under hösten/vinter

Varmt välkommen en två timmars klass där du helt får vila in i Restorative yogans magiska effekter samtidigt som du får ta till dig av Reiki Healing helande och djupgående effekter,

 Återställande/ återskapande yoga hjälper till att lindra effekterna av stress genom att låta centrala nervsystemet lugna sig medan kroppen stöds fullt ut med hjälp av propps (bolster, filtar, block etc.), stimulerar djup avslappning och en känsla av att återställa och förnya ditt sinne, kropp och själ.
 
Dessa timmar passar dig som vill starta våren och försommaren  avslappnat och till dig som vill ta vilan till en högre nivå. För att fördjupa din upplevelse av helande och avkoppling ingår Reiki healing.
Reiki är en djup avslappnade och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet. Reiki är en form av healing och är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Genom att kombinera både restorative yoga och reiki-terapi har du möjlighet att finna en djup stillhet.
 
Din investering 320 kr
Plats Bäckgatan16 (NUNA)

REST (yoga nidra, meditation, restorative yoga)

Datum kommer under hösten/vinter

Paus, vila och återhämtning för sinne, kropp och själ. Rest är en djupdykning i YogaNidra, meditation och restorative yoga. Dessa tekniker ger oss en paus från alla intryck. De är tekniker som tömmer sinnet. De ger oss även en märkbar ökad energi och livslust i det dagliga samt större klarhet, överblick och lugn. Dessa tekniker välkomnar oss alla hem till oss själva!

Du kommer bli guidad genom mjuka övningar med syfte att varva ner stress och spänningar i kroppen för att successivt landa på bolster, filtar och kuddar in i en aktiv, djup vila som avslutas med avslutande liggande Yoga Nidra meditation. Du kommer garanterat tillbaka upp från mattan med klarare sinne och lugn.
Din investering 320 kr
Plats bäckgatan 16 (NUNA)

 

 

Global Yoga YIN
Workshop (50h), utbildare Kajsa Henningsson.

14-16 februari  2020 – VÄXJÖ
4-6 september 2020 Kalmar
Fredag-Söndag + hemuppgifter
Fler och fler lägger till Yin yoga till sina ordinarie sadhana och träningsrutiner. Yin yoga ger ett ökat flöde av energi genom att fokusera på djupare vävnader i kroppen. Därför är Yin yoga ett perfekt komplement till din mer aktiva praktisering

Vi tittar på hur man kan praktisera Yin yoga och vilka asanas som är passande. Vi studerar dessa positioner i detalj, inklusive deras variationer och alternativ. Du lär dig även att sätta samman positionerna till mjuka flöden i logisk följd. Centrala teman och syften ligger bakom varje klass. Sist men inte minst går vi in på olika rörelser, andnings tekniker och meditationer som kan fördjupa din Yin praktik och öka flödet av PRANA i kroppen.

Vem kan deltaga: Yogalärare som vill undervisa Yin klasser. Personliga tränare som vill ge sina klienter mer rörlighet. Men öven privatpersoner som vill träna Yin yoga och skapa en egen Yin rutin.
För mer info och anmälan  info@globalyoga.se