Kajsa

Kajsa Henningsson 

Jag skapade Rikhälsa av en längtan efter frihet. En frihet att få förmedla det jag brinner för och det jag tycker är viktigt på riktigt.  Varje dag har jag förmånen att få möta människor och delta i deras egen väg till personlig hälsa, vilket jag ser som en förmån som berikar livet, både på personligt och ett professionellt plan. 2007 var året när jag bröt upp från det gamla och bestämde mig för ett starta något nytt efter en länge tids sjukskrivning på grund av utmattnigsdepression. Startpunkten blev den utbildning till friskvårdspedagog och masageterapeut som landet grunden till det som är Rikhälsa i dag. Utgångspunkten för mitt arbete är alltid är det friska och jag använder mig sig av svensk klassisk massage, lymfmassage, reiki healing och yoga för att stärka det som är just friskt och underlätta läkning av det som behöver läka. Under de 12 år som jag arbetat som terapeut har jag fått en ödmjukhet över hur våra kroppar fungerar och hur de reagerar på stress, smärta, vila, sjukdom, glädje och sorg. Muskler, bindväv, och nervsystem i din kropp reagerar på hur du mår, äter och sover. För många år sedan var den en lärare som sa till mig: ”Kom i håg att det heter rörelselseapparaten inte sittastillapparaten”. All rörelse är bra! Utgå från din kropp, ditt andetag och lägg till en smula stillhet för hjärnan.

Yogan mötte jag som ung småbarnsmamma för första gången för över 20 år sedan. De första åren hade yogan och jag mer av ett distansförhållande; jag yogade på gymmet när jag hade tid. När jag sedan många år senare började ta mig ur min utmatning hittade jag yogan på riktigt och jag var fast. Yogan har från den stunden stått för frihet . En frihet där hela jag var välkommen! Och men den frihets känslans startade jag min yoga resa. En resa som jag i dag många år senare inser inte har något slut utan bara tar mig djupare. Yogan hjälper mig att idag att känna mig fri och skapa kontakt med nuet.  Att ta hand om själens boning och vårda  kroppen på bästa vis varje dag . Yogan har redskapen för att hjälpa kropp och sinne att minska stress och spänningar och stärka svagheter. Yoga betyder ”to yoke” (”att oka samman”) att hitta dansen mellan ”Ha och Tha” mellan yin/yang och inandning/utandning, alla de delar som utgör den du är. Min uppgift som yogalärare är att stå vid din sida som en guide på din resa för att se vilka av yogans verktyg som passar just dig.

Svensk klassisk massage 2008
Triggerpunktsbehandling 2008
Diplomerad Friskvårdspedagog 2009
Hälsopedagogik (30 hp), Kost för prestation (7,5 hp), Optimal styrketräning (7,5 hp) 2011, Linnéuniversitetet.
Certifierad Global Yoga lärare (100h) 2012
Diplomerad Global Yoga Persolig tränare (50h) – Lärare Johanna Hector(2013)
Diplomerad Global Yoga Yin (40h) Lärare – Johanna Hector (2013).
Licensierad Kostrådsgivare Pauluns Näringscenter (2014)
Global Yoga Assisteringsprogram, mentor Johanna Hector, (500h) (2014/2015)
Global Yoga – Yoga in life (50h) -Lärare Simon Krohn (2016)
Yin Yoga  modul 3 TKM (25h) – Lärare Magdalena Macweld (2016)
Restoretive Yoga Modul 4(25h) -Lärare Magdalena Macweld (2017)
Reiki Healer level 1 & 2 – Reiki Master Anna-lena B Smith (2018)
Yogans Anatomi Modul 1-3 (50h ) Lärare -Ulrica Norberg (2018)
Chakra Yoga (25h) Lärare, Ulrika Nordberg ( 2019)
Diplomerad Lymfmassör, Utbildare-Tina Ribbershed HarmoniQA Kalmar (2019)
Global Yoga REST (50h) Yoga Nidra och Meditation -Lärare,Johanna Hector ( 2019)
Asana LAB – anatomi, biomekanik och asanateknik – Yoga for life –  Ulrica Norberg Hillevi Borga mfl ( 2020)
Prana, Pranayama & meditation – Yoga for life – Ulrica Norberg, Lotta Norberg mfl (2020)
Mantra, Mudra & Chanting – Yoga for Life – Ulrica Norberg, Lana Lavanina (2020)
Restorative – Yoga for life- Ulrica Norberg, Hillevi Borga (2020)

 

Yoga workshops (2013) Jonathan Monks, Brock and Krista Cahill, Katy Appleton.
Yoga inspiration (2012-2014) Johanna Andersson, Sandra Pandevski, Tiina Ravelin.
Camilla Oldberg, Ulrika Nordberg, Petra Tillgren, Cecilia Gustafsson med flera.
Yoga workshops (2015) Raghunath, Cat Alip Douglas. Simon Krohn, MacKenzie Miller
Yoga inspiration (2015) Katy Appelton, Anja Berg, Johanna Andersson, Rusty Wells, Finlay Wilson
Yoga workshop (2016) Raghunath, Rusty Wells, Simon Krohn
Yoga inspiration (2016) Cat Alip Douglas, Johanna Andersson, Rusty Wells, Michael James Wong,
Yoga workshops (2017) Lisa Forhammar (50h Anatomi och assistering)Katy Appleton, Chad Hamrin
Magnus Ringberg,
Yoga workshop (2018) Jody Shield, Katy Appelton, Simon Krohn
Grundkurs i Kinesotape för lymfmassörer Mars 2019 utbildare Kenneth Ericsson Myowway -Utbildning och utveckling
Yoga  workshop (2019) Johanna Hector ( Global Yoga Power)
Yoga  workshop (2019) Cecila Duberg ( Global Yoga  Yoga in life)

TESTIMONIALS

”Kajsas styrka är att våga vara sig själv, oavsett om hon undervisar, utbildar eller fikar med dig. Hon har inga masker, spelar inga roller. Hon har en stark intuitiv sida och är en mästare på att balsamera och fylla på energi hos sina elever/deltagare”.

– Johanna Hector

Jag har passerat 50 år och varit aktiv inom karate sedan -83. Började yoga som ett komplement och ett sökande efter något ”mer”. Idag lyssnar jag bättre på min kropp och min själ. Jag är mycket närmre jaget/ mig själv. Jag har ett bättre flöde av energi/ qi. Jag har en större förståelse för hur min kropp fungerar och hur att hänger ihop, en än större kroppsuppfattning och andningens betydelse. Jag hade tur som helt ovetande bokade in min första yogaklass på Rikhälsa och träffade Kajsa! Hon är för mig en fantastisk guide och mentor i min stund på mattan.

-Stefan Flykt
Instruktör Karate Kai,  Trebarnspappa, Blivande Globalyoga Riverguide

 

”2012 kom jag i kontakt med Kajsa och Rikhälsa första gången. Kajsa är en fantastiskt duktig massör som jag känner stort förtroende för och som gjorde under för en krånglande rygg. Det var också Kajsa som fick mig att hitta yogan i mitt liv. Inspirerande klasser och events för både kropp och själ. Jag kan verkligen rekommendera hennes PT-lektioner i yoga om man vill lära sig från grunden och utifrån sina egna mål och förutsättningar. För mig blev det början på en stor kärlek till yoga! Så stor att jag själv vidareutbildat mig inom yogan. Tusen tack Rikhälsa och Kajsa för all kunskap och inspiration! Det berikar mitt liv! ”

– Helena C J