Yoga

Yogan har redskapen för att hjälpa kropp och sinne att minska stress och spänningar och stärka svagheter. Att ta hand om sin själs boning och vårda sin kropp. Yoga betyder ”to yoke” (”att oka samman”), att hitta dansen mellan ”Ha och Tha” mellan yin/yang och Inandning/utandning, alla de delar som utgör den du är.
Yogan och dess tekniker har i 20 års tid fascinerat mig och har alltid stått för en frihet, En frihet där hela jag är välkommen. Min uppgift  som yogalärare är att stå vid din sida som en guide på din resa för att se vilka av yogans verktyg som passar just dig.

Yogakurser Våren 2021

Yoga terminen för 2021 kommer delas in i en Online del och en Live del. Första delen av terminen v 3 -11 kommer jag undervisa via zoom. Du kan lätt och tryggt rulla ut mattan hemma hemma, och bara trycka på länken som du får via mail.

Online Studio (via zoom)

Startar v 3
Under denna del får du helt välja fritt mellan 14 st klasser under.

v 3-7
måndag kl. 19.00-20.00
Slowflow
I denna klass/ kurs får du möjlighet att röra dig genom olika positioner, tillsammans med andetaget med huvudfokus är att stanna i positionen ett antal andetag eller en viss tid, för att bygga styrka och anpassa kropp och själ. Samtidigt som du får kunskap i andningstekniker, meditation samt olika mantra. Denna kurs passar alla ny som van yogi

Onsdag kl. 19.00-20.00
Yin
(Se beskrivning nedan under studio kurser)

V 10–11
Måndag kl. 19,00–20,00
Andning, meditation & Nidra
(Se beskrivning nedan under studio kurser)

Onsdag kl. 19,00–20,00
Yin
(Se beskrivning nedan under studio kurser)

 

Yogakurser Studio och online med start v 12

Från vecka 12 öppnas studion med begränsat antal platser på plats. Alla klasser kommer sändas online via zoom direkt från studion.
Du bokar en kurs eller ett terminskort.

När du bokar 1 kurs har du till gång till din kurs i studion eller online ,samt en valfri online klass till i veckan.

Har du terminskort har du förtur till platserna i studion samt tillgång till alla online.

måndag 17,30–1845
Hatha Flow

I denna klass/ kurs får du möjlighet att röra dig genom olika positioner, tillsammans med andetaget med huvudfokus är att stanna i positionen ett antal andetag eller en viss tid, för att bygga styrka och foga ihop kropp och själ. Tempot är långsammare med fokus på teknik och sträcka ut kroppen för att minska på stramhet och spänningar. Samtidigt som du får kunskap i andningstekniker, meditation samt olika mantra. Denna kurs passar alla ny som van yogi.

.Hatha yoga är en generisk term för alla typer av yoga som lär ut fysiska hållningar. Nästan alla typer av yogakurser som undervisas i väst är Hatha yoga med olika variationer, såsom Vinyasa, Anusara, Ashtanga, Iyengar , Global Yoga etc.

 

onsdag 17,30–18,45
Vinyasa Flow

Vinyasa är en yogastil där positioner länkas ihop med andningsrytmen. Under klassen byggs en eller flera sekvenser upp. Och i slutet av klassen flyter du igenom dessa sekvenser. Dessa klasser är kreativa och lekfulla med en fokus på rörelserna och övergångarna. Samtidigt som det är en fördjupning in i yogafilosofin, meditation och pranayama tekniker. Denna kurs passar dig som har yogat tidigare och gillar allt bli ordentligt varm.

Onsdag 19,00- 20.15
Yin yoga

En stillsam, meditativ yoga där du får slappna av och skapa återhämtning fysiskt, mentalt och själsligt. Yin Yoga fokuserar på fascian, den typ av vävnad som håller oss ihop. Yin Yoga är ett viktigt verktyg för stressminskning och energibalansering. Ytterligare fördelar är förbättrad andning, tydlig mental fokusering, spänningslösning, stresslättnad och rensning av både kropp och själ. Positionerna hålls mellan 3–8 min där fokus ligger på vila och dina yin delar, leder, ligament och bindväv.

Torsdag 17,30–18,45
Yin/Restorative Yoga

I denna denna kurs använder vi tekniker från både yin och Restoertive yogan.  Denna kurs passar dig som på riktigt behöver finna återhämtning och vila.

Yin yoga ärEn stillsam, meditativ yoga där du får slappna av och skapa återhämtning fysiskt, mentalt och själsligt. Yin Yoga fokuserar på fascian, den typ av vävnad som håller oss ihop. Yin Yoga är ett viktigt verktyg för stressminskning och energibalansering. Ytterligare fördelar är förbättrad andning, tydlig mental fokusering, spänningslösning, stresslättnad och rensning av både kropp och själ. Positionerna hålls mellan 3–8 min där fokus ligger på vila och dina yin delar, leder, ligament och bindväv

Restorative yoga handlar om att sakta ner, och är en meditativ och terapeutisk form av yoga som handlar om att slappna av och skapa återhämtning fysiskt, mentalt och själsligt, Restorative yoga är en yogastil som betonar avkoppling, där den avsiktliga stillheten av en återställande hållning påverkar läkning både energimässigt och fysiskt, genom att lugna nervsystemet. Till din hjälp kommer använd propps (stöd, block, filtar, bälten) för att stödja din kropp så att du kan hålla positioner under längre perioder och passivt sträcka kroppen. Under denna Kurs kommer du få verktyg till djup avslappning, lämna stress och återställa energi.

 

 

Din investering:

12 veckors kurs 2299 kr
Du har du till gång till din kurs i studion eller online ,samt en valfri online klass till i veckan.

Endast Online
1 kurs  899kr
Tillgång till alla kurser/ klasser under 12 veckor 1499 kr

Alla onlineklasser bokas med replay länk som går att använda i tredagar.

Terminskort – 4549 kr ( startade v 5)
Yoga så många klasser/ kurser du vill per vecka, online & live  du väljer helt fritt.
Har du terminskort har du alltid en plats på alla klasser på ordinarie schema.

Du har 50% på alla specialklasser under terminen
Du har 10 % på retreat och event utanför studion

Plats Bäckgatan 16 (salong nuna)

Anmäl dig till kurs genom att maila kajsa@rikhalsa.se

Under hösten kommer drop in klasser, event och workshop. Dessa klasser läggs upp löpande i schemat.

Detta behöver du till online studion 

1. Ladda ner appen zoom på din telefon/padda/dator (gratis)

2. Ca 10 minuter innan klassen börjar gå det bra att logga på mötet vi länken du har fått via mail.Du blir satt i ett väntrum och jag släpper in dig. Se till så att ditt zoom-konto har ditt namn synligt så jag ser vem som vill vara med.

3. Ha gärna kameran igång, iaf i början och gärna i slutet också så vi får se varandra lite. 🙂 Tänk på att välja ”speaker view” så att du har stor bild på mig som guidar.

4. Sätt din mikrofon på mute- missar du det kommer jag att göra det.

5. Vill du ha musik så finns det spotify länkar till varje klass

Datum för specialklasser och WS kommer löpande.
Övriga yoga tjänster för dig som privatperson eller företagare.

  • Personliga yogakurser för mindre grupper
  • Yoga som friskvård för företag
  • Yoga för föreningar