Yogaevent

 

Strimmor av Ljus – Yin med Text 

Kajsa & Sofia Sivertsdotter
Lördagen 29 februari 10,00- 11,30
Lördag 13 juni 10,00-11,30

Varmt välkommen stunds sinnesro genom guidad Yin yoga och högläsning.

Yin Yoga –Kajsa Henningsson
En stillsam, meditativ yoga där du får slappna av och skapa återhämtning fysiskt, mentalt och själsligt. Yin Yoga fokuserar på fascian, den typ av vävnad som håller oss ihop. Yin Yoga är ett viktigt verktyg för stressminskning och energibalansering. Ytterligare fördelar är förbättrad andning, tydlig mental fokusering, spänningslösning, stresslättnad och rensning av både kropp och själ. Positionerna hålls mellan 3–8 min där fokus ligger på vila och dina yin delar, leder, ligament och bindväv.

Kajsa Henningsson är terapeuten och yogaläraren med över 10 års erfarenhet i branschen som via egen erfarenhet fått uppleva de frigörande möjligheter som finns inom yoga och massage och nu arbetar med att förmedla dessa vidare. Hon driver företaget Rikhälsa i Växjö och arbetar enligt ledorden andning – rörelse – beröring. Sedan 2015 ingår Kajsa i Global Yogas Utbildningsteam.

Texter – Sofia Siversdotter
Sofias önskan är att du ska finna ditt ljus, så att du kan lysa på andra så att de också finner sitt ljus. Hon tror på att gå djupt för att kunna gå långt, men att vägen sällan är spikrak. Det som är verkligt viktigt är värt att kämpa hårt och länge för.
Sofia tror på att förvandla sår till visdom, att ord gör skillnad och att nuet är den bästa platsen för att bygga något stort. Motgångar är menade att bli till styrkor, men det är också möjligt att slösa ofia har en obotlig tro på och kärlek till människan. Det är aldrig för sent att skapa ett meningsfullt och rikt liv och det alltid är rätt att göra det rätta. Det finns en väg till ljuset, oavsett vilket mörker som omsluter.

Efter yogan kommer du få möjlighet att köpa Sofias böcker och få dem signerade.

Din investering 380 kr ( i priset ingår boken Tillitens väg av Sofia)

Plats bäckgatan 16 ( salong Nuna)

 

Chakra flow
Lördagen 23 mars 10,00-11,30
Tar dig på en resa genom hela din kropp. Du kommer att få arbetar igenom kroppens sju chakran de energicentrum som sammanfaller med ryggensens sju nervcentrum. Klassen börjar med ben och säte för att sedan arbeta sig genom kroppen på vägen upp. Klassen balanser hela din kropp och ditt sinne.
Klassen passar van som ny yogis.

Din investering 299 kr 

Plats bäckgatan 16 ( salong Nuna)

 

Yoga retreat – SOUL
24- 25 april 

För fjärde gången bjuder jag in dig till att under ett dygn landa mitt i Smålands storslagna natur. Där du får rå att låta mjuka april vindar landa in i kropp och sinne. Det är dags att stanna upp och vänta in själen med hjälp av långa sköna yogaklasser, god mat och insjöbad bad. Ett retreat en reträtt från vardagens brus för återhämtning och återskapande.
 
Detta är din inbjudan att gå in, lära känna dig själv djupare och ta hand om ditt tempel, din mentala, emotionella och fysiska kropp. Detta dygn kräver ingen avancerad yogapraktik, Nyckelorden för denna retreat är, mjukna, reflektera, slappna av, paus, utforska. Yogan passar alla åldrar och kroppar, oavsett hur länge du praktiserat tidigare. Du får hjälp att anpassa den efter dina förutsättningar
—————————————————————————————-
Kajsa Henningsson är terapeuten och yogaläraren med över 10 års erfarenhet i branschen som via egen erfarenhet fått uppleva de frigörande möjligheter som finns inom yoga och massage och nu arbetar med att förmedla dessa vidare. Hon driver företaget Rikhälsa i Växjö och arbetar enligt ledorden andning – rörelse – beröring. Kajsa ingår i Global Yogas utbildnings team sedan 2015.
—————————————————————
Asa herrgård ligger vacker precis intill den lilla småländska insjön och platsen är utsedd en tysta zon. Herrgården är ett klassiskt herrgårdshotell som omges av en vacker park och trolsk Smålandsskog. Herrgården välkomnar oss till sin restaurang där största del av råvarorna kommer från lokala gårdar, Smålands sjöar eller skog runt herrgården. Under vår vistelse kommer vi att bli bjudna på fantastisk mat. Den mäktiga gula huvudbyggnaden byggdes under den senare delen av 1700-talet och här hittar du idag reception, restaurang och matsalar. Ner vid sjön finns badbrygga, bastu och jacuzzi.
——————————————————————————————
 
Preliminärt schema
Fredag 16,00
Incheckning och Välkomna
TE och kaffe lättare mellanmål
 
16,45- 18.15
REST
Paus, vila och återhämtning för sinne, kropp och själ. Rest är en djupdykning i YogaNidra, meditation och restorative yoga. Du kommer garanterat tillbaka upp från mattan med klarare sinne och lugn.
19,00
Gemensam tre rätters lyxig vegetarisk middag
Kväll
Bastu, varma bad och kalla bad
eller egen tid
Lördag
7,30
Morgonmeditation vid vattnet
med avslutade bastu och morgondopp för de som vill
 8,00-10.00
Frukostbuffé och egen tid
10,00 11,30
SOUL
En stillsam, meditativ yin yogaklass där du får slappna av och skapa utrymme för återhämtning fysiskt, mentalt och själsligt. Välkommen till en stund där du tillåts att vila i dig själv. Positionerna hålls mellan 3–10 min där fokus ligger på vila och dina yin delar, leder, ligament och bindväv
 11,30-14.00
Egen tid för reflektion, promenad i skogen eller ett dopp i sjön.
 Lunch
14.00-15.45
SLOW
Lösgör kropp och sinne från trassel så att hela du du kan mjukna skimra och gnistra – Bli mera du
Klassen och dagen avslutas med Yoga NIdra
 
15,45 Namaste och tack
 DIN INVESTERING 1995 kr
I priset ingår all Yoga, mat samt övernattning i dubbelrum (enkelrumstillägg 450Kr)
 Boka din plats till kajsa@rikhalsa.se
 För frågor och mer info maila till kajsa@rikhalsa.se
 
 

Restorative Yoga & Reiki Healing

Onsdagen 29 april 17,30- 19,30

Varmt välkommen en två timmars klass där du helt får vila in i Restorative yogans magiska effekter samtidigt som du får ta till dig av Reiki Healing helande och djupgående effekter,

 Återställande/ återskapande yoga hjälper till att lindra effekterna av stress genom att låta centrala nervsystemet lugna sig medan kroppen stöds fullt ut med hjälp av propps (bolster, filtar, block etc.), stimulerar djup avslappning och en känsla av att återställa och förnya ditt sinne, kropp och själ.
 
Dessa timmar passar dig som vill starta våren och försommaren  avslappnat och till dig som vill ta vilan till en högre nivå. För att fördjupa din upplevelse av helande och avkoppling ingår Reiki healing.
Reiki är en djup avslappnade och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet. Reiki är en form av healing och är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Genom att kombinera både restorative yoga och reiki-terapi har du möjlighet att finna en djup stillhet.
 
Din investering 320 kr
Plats Bäckgatan16 (NUNA)

 

REST (yoga nidra, meditation, restorative yoga)

Onsdag 17 juni 17,30- 19,30

Paus, vila och återhämtning för sinne, kropp och själ. Rest är en djupdykning i YogaNidra, meditation och restorative yoga. Dessa tekniker ger oss en paus från alla intryck. De är tekniker som tömmer sinnet. De ger oss även en märkbar ökad energi och livslust i det dagliga samt större klarhet, överblick och lugn. Dessa tekniker välkomnar oss alla hem till oss själva!

Du kommer bli guidad genom mjuka övningar med syfte att varva ner stress och spänningar i kroppen för att successivt landa på bolster, filtar och kuddar in i en aktiv, djup vila som avslutas med avslutande liggande Yoga Nidra meditation. Du kommer garanterat tillbaka upp från mattan med klarare sinne och lugn.
Din investering 320 kr
Plats bäckgatan 16 (NUNA)

 

 

Global Yoga YIN
Workshop (50h), utbildare Kajsa Henningsson.

14-16 februari  2020 – VÄXJÖ
4-6 september 2020 Kalmar
Fredag-Söndag + hemuppgifter
Fler och fler lägger till Yin yoga till sina ordinarie sadhana och träningsrutiner. Yin yoga ger ett ökat flöde av energi genom att fokusera på djupare vävnader i kroppen. Därför är Yin yoga ett perfekt komplement till din mer aktiva praktisering

Vi tittar på hur man kan praktisera Yin yoga och vilka asanas som är passande. Vi studerar dessa positioner i detalj, inklusive deras variationer och alternativ. Du lär dig även att sätta samman positionerna till mjuka flöden i logisk följd. Centrala teman och syften ligger bakom varje klass. Sist men inte minst går vi in på olika rörelser, andnings tekniker och meditationer som kan fördjupa din Yin praktik och öka flödet av PRANA i kroppen.

Vem kan deltaga: Yogalärare som vill undervisa Yin klasser. Personliga tränare som vill ge sina klienter mer rörlighet. Men öven privatpersoner som vill träna Yin yoga och skapa en egen Yin rutin.
För mer info och anmälan  info@globalyoga.se