Yogaevent

hOMe RETREAT våren 2019
24 timmars retreat –Slow practice
Asa Herrgård
7- 8 juni
Fredag kl 16,00 – Lördag kl 16,00
Cheka ut från vardagens brus och hämta hem dig själv.
Under ett dygn mitt i Smålands storslagna natur låter vi mjuka solstrålar och juni vindar landa in i kropp och sinne. Det är dags att stanna upp och vänta in själen med hjälp av långa sköna yogaklasser, god mat och insjöbad bad. Ett retreat en reträtt från vardagens brus för återhämtning och återskapande.
 
Detta är din inbjudan att gå in, lära känna dig själv djupare och ta hand om ditt tempel, din mentala, emotionella och fysiska kropp. Detta dygn kräver ingen avancerad yogapraktik, Yogan passar alla åldrar och kroppar, oavsett hur länge du praktiserat tidigare. Du får hjälp att anpassa den efter dina förutsättningar. Vi yogar både inomhus och utomhus.
 
——————————————————————————————
 
Kajsa Henningsson har arbetat med friskvård och hälsa sedan 2009, och brinner för yoga och massage och dess frigörande möjligheter. Hon driver företaget Rikhälsa i Växjö och arbetar enligt ledorden rörelse – balans – beröring. Kajsa ingår även i Global Yogas utbildningsteam och inspireras kontinuerligt av olika lärare och yogaformer. För mer information om Kajsa och hennes arbete, se www.rikhalsa.se .
Kajsa undervisar yoga utifrån glädjen med ett fokus på att hitta styrkan inifrån och ut. Kajsa är din guide på resan, men svaren finns inom dig själv. Yogan handlar inte om att nå ett mål, yogan är en resa utan slut. Oavsett vilken yogaform som tilltalar dig och ditt hjärta så kan vi alltid mötas tillsammans på mattan
Asa herrgård ligger vacker precis intill den lilla småländska insjön och platsen är utsedd en tysta zon. Herrgården är ett klassiskt herrgårdshotell som omges av en vacker park och trolsk Smålands skog. Herrgården välkomnar oss till sin resturang där största del av råvarorna kommer från lokala gårdar, Smålands sjöar eller skog runt herrgården. Under vår vistelse kommer vi att bli bjudna på fantastisk mat.
Den mäktiga gula huvudbyggnaden byggdes under den senare delen av 1700-talet och här hittar du idag reception, restaurang och matsalar. Ner vid sjön finns badbrygga, bastu och jacuzzi.
—————————————————————
Preliminärt schema
Fredag 16,00
Incheckning och Välkomna
TE och kaffe lättre mellanmål
 
16,45- 18.15
Global Yoga –
LANDA
Upptäck samspelet mellan kropp och knopp. Denna klass  tar dig igenom andnings, och teknikövningar ,så att du får möjligheten att just landa.Klassen avslutas i lång och mjuk YogaNidra
 
19,00
Gemensam tre rätters lyxig vegetarisk middag
(dress code yogatights 🙂 )
 
Kväll
Bastu, varma bad och sjöbad
eller egen tid
 
Lördag
 
7,15 Morgonmeditation vid vattnet
med avslutade morgondopp för de som vill
 
8,00-10.00 Frukostbuffé och egen tid
 
10,00 11,30
Global Yoga – Mjukna
Lösgör kropp och sinne från trassel så att hela du du kan mjukna skimra och gnistra – Bli mera du
 
11,30-14.00
Egen tid för reflektion, promenad i skogen eller bara vara.
Lunch
 
14.00-15.45
Global Yoga YIN – Vila
Varva ner och boosta kropp och själ med denna ljuva, mjuk yin klass. Tid att släppa taget lada och och njuta av nuet och vilan
 
15,45 Namaste och tack
DIN INVESTERING 1995 kr
I priset ingår all Yoga, mat samt övernattning i dubbelrum (enkelrumstillägg 450Kr)
 
Boka din plats till kajsa@rikhalsa.se
När du bokar uppge namn och om du önskar dubbelrum eller enkelrum. Samt om du har några allergier.
För frågor och mer info se www.rikhälsa.se eller maila till kajsa@rikhalsa.se
 
Facebook -Rikhälsa
– Asa Herrgård
Instagram @rikhalsakajsa
Asa Herrgård
 
Ser fram emot att möta DIG
Med Kärlek Kajsa
 
 

 

Restorative Yoga & Reiki Healing

Fredagen 22 Mars 16.45-1845
Lördagen 13 April 10.00-12.00
Fredagen 17 Maj 16,45-18,45
 
 
Varmt välkommen en två timmars klass där du helt får vila in i Restorative yogans magiska effekter samtidigt som du får ta till dig av Reiki Healing helande och djupgående effekter,
 
Återställande/ återskapande yoga hjälper till att lindra effekterna av stress genom att låta centrala nervsystemet lugna sig medan kroppen stöds fullt ut med hjälp av propps (bolster, filtar, block etc.), stimulerar djup avslappning och en känsla av att återställa och förnya ditt sinne, kropp och själ.
 
Dessa timmar passar dig som vill starta året avslappnat och till dig som vill ta vilan till en högre nivå. För att fördjupa din upplevelse av helande och avkoppling ingår Reiki healing.
Reiki är en djup avslappnade och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet. Reiki är en form av healing och är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Genom att kombinera både restorative yoga och reiki-terapi har du möjlighet att finna en djup stillhet.
 
Varmt välkommna
 
Kajsa & Marie
 
 
Din investering 299 kr
För bokning https://www.timecenter.se/rikhalsa/
Eller mail kajsa@rikhalsa.se
Kajsa Henningsson
Yogalärare och Reiki Healer Level 1&2
Marie Lindbom
Reiki Healer Level 1&2
 
Mer info www.rikhälsa.se
@rikhalsakajsa
@lidbom77

 

 

Global Yoga YIN   10-12 maj 2019 Växjö
Workshop (50h), utbildare Kajsa Henningsson.FullSizeRender-1

Lördag-Söndag + hemuppgifter
Fler och fler lägger till Yin yoga till sina ordinarie sadhana och träningsrutiner. Yin yoga ger ett ökat flöde av energi genom att fokusera på djupare vävnader i kroppen. Därför är Yin yoga ett perfekt komplement till din mer aktiva praktisering

Vi tittar på hur man kan praktisera Yin yoga och vilka asanas som är passande. Vi studerar dessa positioner i detalj, inklusive deras variationer och alternativ. Du lär dig även att sätta samman positionerna till mjuka flöden i logisk följd. Centrala teman och syften ligger bakom varje klass. Sist men inte minst går vi in på olika rörelser, andnings tekniker och meditationer som kan fördjupa din Yin praktik och öka flödet av PRANA i kroppen.

Vem kan deltaga: Yogalärare som vill undervisa Yin klasser. Personliga tränare som vill ge sina klienter mer rörlighet. Men öven privatpersoner som vill träna Yin yoga och skapa en egen Yin rutin.
För mer info och anmälan  info@globalyoga.se