Yogaevent

Restorative Yoga & Reiki Healing

Fredagen 6 september 16.45-18.45

Varmt välkommen en två timmars klass där du helt får vila in i Restorative yogans magiska effekter samtidigt som du får ta till dig av Reiki Healing helande och djupgående effekter,

 
Återställande/ återskapande yoga hjälper till att lindra effekterna av stress genom att låta centrala nervsystemet lugna sig medan kroppen stöds fullt ut med hjälp av propps (bolster, filtar, block etc.), stimulerar djup avslappning och en känsla av att återställa och förnya ditt sinne, kropp och själ.
 
Dessa timmar passar dig som vill starta hösten avslappnat och till dig som vill ta vilan till en högre nivå. För att fördjupa din upplevelse av helande och avkoppling ingår Reiki healing.
Reiki är en djup avslappnade och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet. Reiki är en form av healing och är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Genom att kombinera både restorative yoga och reiki-terapi har du möjlighet att finna en djup stillhet.
 
Din investering 320 kr
Plats Bäckgatan16 (NUNA)

 

REST (yoga nidra, meditation, restorative yoga och yin yoga)

Fredag 4 oktober 16,45-18.30
Fredag 25 oktober 16.45-18,30
Fredag 29 November 16.45-18,30
Onsdagen 18 december 17,45-19.30

Paus, vila och återhämtning för sinne, kropp och själ. Rest är en djupdykning i YogaNidra, meditation och restorative yoga. Dessa tekniker ger oss en paus från alla intryck. De är tekniker som tömmer sinnet. De ger oss även en märkbar ökad energi och livslust i det dagliga samt större klarhet, överblick och lugn. Dessa tekniker välkomnar oss alla hem till oss själva! 

Du kommer bli guidad genom mjuka övningar med syfte att varva ner stress och spänningar i kroppen för att successivt landa på bolster, filtar och kuddar in i en aktiv, djup vila som avslutas med avslutande liggande Yoga Nidra meditation. Du kommer garanterat tillbaka upp från mattan med klarare sinne och lugn.
Din investering 299
Plats bäckgatan 16 (NUNA)

Yoga retreat – Slow practice

8-9 november Fredag kl 16,00 – Lördag kl 16,00
Asa Herrgård
Cheka ut från vardagens brus och hämta hem dig själv.
Under ett dygn mitt i Smålands storslagna natur drar vi oss tillbaka. Det är dags att stanna upp och vänta in själen med hjälp av långa sköna yogaklasser, god mat, varma bastubad och kalla insjöbad bad. Ett retreat en reträtt från vardagens brus för återhämtning och återskapande.
Detta är din inbjudan att gå in, lära känna dig själv djupare och ta hand om ditt tempel, din mentala, emotionella och fysiska kropp. Detta dygn kräver ingen avancerad yogapraktik, Yogan passar alla åldrar och kroppar, oavsett hur länge du praktiserat tidigare. Du får hjälp att anpassa den efter dina förutsättningar
Preliminärt schema
Fredag 16,00
Incheckning och Välkomna
TE och kaffe lättre mellanmål
 
Yogaklass 16,45- 18.15
REST
Paus, vila och återhämtning för sinne, kropp och själ. Rest är en djupdykning i YogaNidra, meditation och restorative yoga. Du kommer garanterat tillbaka upp från mattan med klarare sinne och lugn.
19,00
Gemensam tre rätters lyxig vegetarisk middag
Kväll
Bastu, varma bad och kalla bad
eller egen tid
Lördag
7,15 Morgonmeditation vid vattnet
med avslutade bastu och morgondopp för de som vill
 
8,00-10.00
Frukostbuffé och egen tid
 
10,00 11,30 Yogaklass
SOUL
En stillsam, meditativ yin yoga klass där du får slappna av och skapa utrymme för återhämtning fysiskt, mentalt och själsligt. Välkommen till en stund där du tillåts att vila i dig själv.
11,30-14.00
Lunch och egen tid för reflektion, promenad i skogen eller bara vara.
14.00-15.45 Yogaklass
SLOW
Lösgör kropp och sinne från trassel så att hela du du kan mjukna skimra och gnistra – Bli mera du
Klassen och dagen avslutas med Yoga NIdra
 
15,45 Namaste och tack
 
 
DIN INVESTERING 1995 kr
I priset ingår all Yoga, mat samt övernattning i dubbelrum (enkelrumstillägg 450Kr)
(du betalar när du checkar ut)
Boka din plats till kajsa@rikhalsa.se
För frågor och mer info maila till kajsa@rikhalsa.se
 

 

Global Yoga YIN
Workshop (50h), utbildare Kajsa Henningsson.

Våren 2020
Lördag-Söndag + hemuppgifter
Fler och fler lägger till Yin yoga till sina ordinarie sadhana och träningsrutiner. Yin yoga ger ett ökat flöde av energi genom att fokusera på djupare vävnader i kroppen. Därför är Yin yoga ett perfekt komplement till din mer aktiva praktisering

Vi tittar på hur man kan praktisera Yin yoga och vilka asanas som är passande. Vi studerar dessa positioner i detalj, inklusive deras variationer och alternativ. Du lär dig även att sätta samman positionerna till mjuka flöden i logisk följd. Centrala teman och syften ligger bakom varje klass. Sist men inte minst går vi in på olika rörelser, andnings tekniker och meditationer som kan fördjupa din Yin praktik och öka flödet av PRANA i kroppen.

Vem kan deltaga: Yogalärare som vill undervisa Yin klasser. Personliga tränare som vill ge sina klienter mer rörlighet. Men öven privatpersoner som vill träna Yin yoga och skapa en egen Yin rutin.
För mer info och anmälan  info@globalyoga.se