Yoga

Yogakurser våren 2020 

Heal måndag 17,30–18,45
Är en kurs som hjälper dig att hantera livets små citroner och är till för dig som har en kropp som gör ont mentalt eller fysiskt. Stort fokus kommer att ligga på att låta koppen komma till djup avslappning av nervsystem. Mjuka skonsamma dynamiska rörelser tillsammans med andningstekniker. Meditation och Yoga Nidra kommer ta din kropp till en stunds vila. Samtidigt som du grundligt lär dig tekniker som du kan använda i din vardag för att lättare varva ner och slappna av.  Kurs 15 veckor

Slow måndag 19,00–20,15
Är en kurs med ett fokus på en lugn och samtidigt dynamisk yoga. Stretchande, stabiliserande och stärkande yangyoga som sätts samman i långsamt flöde av rörelser för dig in till stillhet och sinnesro. I denna kurs går vi genom de grundläggande teknikerna för asana, pranayama och meditation.Kurs 15 veckor

Lymfyoga Onsdag 16,15-17-15
Yoga och livsstil för ett väl mående lymfsystemet. Lymfsystemet är en stor del av vårt immunsystem som avlägsnar slagg från våra celler och hjälper till att försvara oss mot infektioner.  Tillsammans med djupandning och yogans rörelser kommer du att lära dig hur på ett bra sätt stimulerar ditt lymfsystem på bästa sätt. Under denna kurs kommer vi även diskutera livsstil och kost som lymfsystemet trivs bäst med. Denna kurs passar alla, men speciellt personer med någon typ av mindre svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom i kroppen. Kombinera gärna kursen med lymfmassage behandling.
Kurs 4 veckor (v,3,4,5,6)

Flow onsdag 17,30–18,45
Är en kurs med kraft, rörlighet och balans i sekvenserna. Dynamisk flödande yoga, vinyasa, för dig som vill utmanas fysiskt såväl som mentalt. Samtidigt som det är en fördjupning in i yogafilosofin, meditation och pranayama tekniker. Passar dig som har yogat tidigare och gillar allt bli ordentligt varm.Kurs 15 veckor

Yin onsdag 19,00–20,15
En stillsam, meditativ yoga där du får slappna av och skapa återhämtning fysiskt, mentalt och själsligt.Yin Yoga fokuserar på fascian, den typ av vävnad som håller oss ihop. Yin Yoga är ett viktigt verktyg för stressminskning och energibalansering. Ytterligare fördelar är förbättrad andning, tydlig mental fokusering, spänningslösning, stresslättnad och rensning av både kropp och själ. Positionerna hålls mellan 3–8 min där fokus ligger på vila och dina yin delar, leder, ligament och bindväv. Välkommen till en stund där du tillåts att vila i dig själv.Kurs 15 veckor

Öppen yogastudio för egen praktik Torsdag 11,00-14.00
På torsdagar under terminen kommer yogastudion finnas tillgänglig För dig mellan 11,00–14,00. Studion kommer att vara uppvärmd och stilla musik kommer spelas under dessa timmar. Du kan komma in för en stunds vila, meditation eller asanas praktisering valet är ditt studion är din.
Ingen bokning behövs, respektera varandra och spacet!

Paus torsdag 16,45–17,25
En kurs som hjälper dig att skapa förutsättningar för ett inre lugn, hantera tankemönster, minska stress. Meditation ger både kroppslig och mental avslappning. Du kommer under denna stund bli guidad genom olika meditations och andningstekniker.
15 veckor kurs

Rest torsdag 17,30-18,45  
Denna kurs får du dyka djupt i vilans sötman. Med tekniker från Restorative yogan och Yogan Nidran får du en paus från alla intryck en återhämtning. Att återhämta betyder i sig att hämta hem, hämta tillbaka. Att återknyta till det inom oss som måste vara tillgängligt för balans. För att orka prestera och hålla ihop. Välkommen hem till dig själv
Kurs 15 veckor

Lymfyoga torsdag 19,00–20,00
Yoga och livsstil för ett välmående lymfsystem. Lymfsystemet är en stor del av vårt immunsystem som avlägsnar slagg från våra celler och hjälper till att försvara oss mot infektioner.  Tillsammans med djupandning och yogans rörelser kommer du att lära dig hur på ett bra sätt stimulerar ditt lymfsystem på bästa sätt. Under denna kurs kommer vi även diskutera livsstil och kost som lymfsystemet trivs bäst med. Denna kurs passar alla, men speciellt personer med någon typ av mindre svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom i kroppen. Kombinera gärna kursen med lymfmassage behandling.
Kurs 4 veckor  (17,19,20,22)

Aktuella veckor för alla 15 veckors kurser vårterminen 20
v, 4,5,6,7 (v 8 sportlov)
9,10,11,12,13,14, (v 15,16 påsk)
17 (v18 valborg)
19,20 (v 21 kristi himmelfärds)
22,23 ( sista tillfället 3 juni)

Din investering:
15 veckors kurs (75 min klasser) 2250 kr
15 veckor kurs (40 min klasser) 1500 kr
4 veckors kurs 895 kr
Terminskort – 4500 kr
Öppen yogastudio för dig utan terminskort, + 200 kr på din 15 veckors kurs eller drop in 100 kr.

Terminskort Yoga NYHET!
Yoga så många klasser/ kurser du vill per vecka, du väljer helt fritt.
Har du terminskort har du alltid en plats på alla klasser på ordinarie schema.
Du har 50% på alla specialklasser under terminen (utom klasser med gästlärare)
Du har 10% på yogaretreaten i Sverige
Du har tillgång till ”öppen yogastudio”

Plats Bäckgatan 16 (salong nuna

Anmäl dig till kurs genom att maila kajsa@rikhalsa.se

———————————————————————————————————————————————————–

Yogakurser hösten 2019
I höst erbjuder jag fyra st 15 veckors kurser med start v 34 och 35.
Start v 35
Måndag 17,45 -18,45
Global yoga – Heal – Fullbokad – Väntelista
Är en kurs som hjälper dig att hantera livets små citroner och är till för dig som har en kropp som gör ont.
Tillsammans med andningsövningar och mjuka dynamiska rörelser som är personligt anpassade till din kropp får du hjälp att hitta verktyg till att slappna av och lyssna inåt.

Max 12 platser för att yogan bäst skall kunna anpassas för dig och gruppen!
-Inga förkunskaper krävs.

Start v 35
Måndag 19,00. 20,15
Global Yoga – Soft – Fullbokad -Väntelista
Är en kurs med ett fokus på en lugn och samtidigt dynamisk yoga. Stretchande, stabiliserande och stärkande yangyoga som aktiverar kroppen till att fungera som en enhet. I denna kurs går vi genom de grundläggande teknikerna för asana, pranayama och meditation. Soft Yoga passar alla åldrar och kroppar.
-Inga förkunskaper krävs.

Start v 34
Onsdag 17,45-19.00
Global Yoga Power/Flow
Är en kurs med kraft, rörlighet och balans i sekvenserna där kroppen flödar och utmanas fysiskt. Samtidigt som det är en fördjupning in i yogafilosofin, meditation och pranayama tekniker. Power för din inre styrka och Flow som förankrar ditt andetag med rörelsen.
– Detta är en kurs för dig som yogat innan.

Start v 34
Onsdag 19,15- 20,30
Global Yoga Yin/ Rest – Fullbokad – Väntelista
En stillsam, meditativ yoga där du får slappna av och skapa återhämtning fysiskt, mentalt och själsligt. Positionerna hålls mellan 3-10 min där fokus ligger på vila och dina yin delar, leder,ligament och bindväv. I denna kurs ingår längre guidade meditationer och yoganidra. Välkommen till en stund där du tillåts att vila i dig själv.
-inga förkunskaper krävs

Din investering
För 15 tillfälle per kurs.
2250 kr (i priset ingår 1 klippkort på 3 yogatillfälle)
Meddela vid anmälan om du önskar att få fakturan delad i två avbetalningar.
Boka din plats med ett mail till kajsa@rikhalsa.se

Plats: Nuna, Bäckgatan 16
Anmäl dig till kurs genom att maila kajsa@rikhalsa.se

Under hösten kommer även specialklasser/ kurser i Restorative yoga, Yoga Nidra och yoga för lymfsystemet. Datum kommer löpande under sensommar, höst och vinter.

Datum för specialklasser och WS kommer löpande.
Övriga yoga tjänster för dig som privatperson eller företagare.

  • Personliga yogakurser för mindre grupper
  • Yoga som friskvård för företag
  • Yoga för föreningar